Tratamentul cariei
Dacă aveți reacție dureroasă la cald, rece, acru, dulce, sensibilitate crescută la efectuarea procedurilor obișnuite de igienă, respirație urât mirositoare asociată cu înmulțirea bacteriilor patogene, pete albe sau întunecate pe smalț atunci de urgență apelați la stomatolog.

Tratamentul cariei dentare la Orcadent

În clinica stomatologică Orcadent aveți posibilitatea să vă tratați caria dentară de orice tip, cât cele mici, atât și cele profunde, care implică și restaurarea dintelui și posibil tratament de canal. Pentru a vă programa la stomatolog, apelați la numărul +37379037976.

Caria dentară este una dintre cele mai frecvente boli ale cavității bucale. Aceasta deteriorează smalțul dinților, apoi dacă nu este tratată, se extinde la dentină. Primul semn al cariei este o pată albă. Daca este ignorată, aceasta se dezvoltă, crește în dimensiuni, rezultând o cavitate.

Când cariile dentare distrug smalțul și afectează dentina, pot ajunge la pulpa dentară, infectând nervul. În acest caz, cavitatea va comunica prin canalele radiculare direct cu structurile osoase care înconjoară dintele, iar răspândirea infecției va atrage o serie de complicații, cum ar fi moartea nervului, pătrunderea microorganismelor patogene din rădăcină la țesuturile care înconjoară rădăcina dintelui, inflamația și distrugerea țesutului osos, care duce ulterior la pierderea dintelui. În funcție de mărimea lor, cariile pot fi: superficiale, medii sau profunde.

Care sunt semnele apariției cariei dentare?

Primul semn al apariției cariei dentare este schimbarea culorii smalțului sau a texturii acestuia. Acestea sunt semnele clare ale debutului bolii. O reacție dureroasă, în special la dulce, rece și fierbinte, sau dureri spontane pot fi de asemenea rezultatul cariilor dentare. Respirația urât mirositoare este un alt simptom care însoțește caria dentară.

Cauzele apariției cariei
Principala cauză a apariției cariilor sunt bacteriile, care produc acizi ce distrug fluorul și calciul din dinți.
Un rol important în dezvoltarea procesului carios îl joacă o combinație dintre următorii factori:
  • Placa dentare și timpul petrecut de aceasta pe suprafața dintelui
    Placa dentară este formată din resturi alimentare, particule din salivă și bacterii. Apare dacă o persoană nu acordă suficientă atenție igienei orale. Placa este o structură organizată care se maturizează în 24 de ore, de aceea este atât de important să curățați suprafețele dinților de 2 ori pe zi.

  • Secreția insuficientă de salivă (xerostomia)
    Cert este faptul că substanțele minerale din salivă sunt capabile să neutralizeze parțial acizii produși de bacterii. Atunci când saliva se formează în cantități mai mici, acizii distrug mai ușor și mai rapid dinții. De asemenea, saliva îndepărtează parțial placa. Xerostomia poate fi consecința diabetului zaharat, a hipertensiunii arteriale și a tulburărilor de respirație.
  • Consumul de dulciuri
    Adevărata problemă nu este cantitatea de glucoză consumată, ci timpul de contact al acesteia cu dinții.
Programare online
Pentru o programare în clinica Orcadent puteți apela +37379037976 sau vă programați online - lăsați un numele și un număr de contact.
Serviciile clinicii stomatologice Orcadent

Complexul de servicii stomatologice - detartraj, periaj și detartraj airflow pentru prevenirea parodontitei și riscul dezvoltării rapide a cariilor dentare.

Dacă aveți dureri la nivel local, sensibilitate dentară la rece/fierbinte, respirație urât mirositoare, gust neplăcut sau pete de culoarea maro-neagră pe dinți.

În cazul durerilor extinse către ureche, maxilar sau gât, apărute în timpul masticației, ori la atingerea dintelui. Umflarea gingiei sau chiar a feței în zona respectivă.
Proteze pe implanturi, pe dinți naturali - cu ajutorul croșetelor, sistemelor speciale de prindere: tip culise, capse, telescopate, punte dentară. Sau proteze pe arcada edentată.
Cea mai modernă și de succes metodă de restaurare a dinților pierduți. Un implant dentar poate avea o durată de viață de 10-20 de ani, sau chiar mai mult, în dependentă de locul implantului.
Dacă aveți pe dinţi tartru, pete de cafea, ceai sau tutun - acest lucru poate fi corectat prin curățarea profesională a dinților cu albirea lor ulterioară, fără nici o daună pentru smalț.
Regenerare a țesuturilor cu plasmă din sângele pacientului în cazul gingivitei, parodontitei cronice/localizată, alveolitei postextracționale, periimplantitei.
Clinica Orcadent are acces comod din sectorul Centru, Telecentru și Botanica, adresa clinicii str. N. Testemițanu 3/9, pentru a vedea schema amplasării, treceți pe link.

© Orcadent.md, fondată în anul 2020

Creare site Tmocno.com

Program de lucru

  • Luni - Vineri de la 9:00 până la 19:00
  • Sâmbătă 9:00-13:00, doar cu programare
  • Duminica zi liberă
  • Chișinău, str. N. Testemițanu 3/9, oficiu 73

Contacte