Protezarea dinților
Dacă aveți nevoie de proteze dentare - fixe, mobile, mobilizabilă, parțiale sau totale. Proteze dentare All on 4 și All on 6 - proteze totale pe 4 sau 6 implanturi.

Protezare dentară la Orcadent

Tipuri de proteze dentare la Orcadent

De cate tipuri poate fi o proteza dentara?
După numărul de dinți pe care îi înlocuiesc, protezele dentare pot fi:
  • Proteze dentare parțiale: înlocuiesc unul sau mai multi dinți
  • Proteze dentare totale: înlocuiesc toată dantura, mulându-se perfect pe gingii
Din punct de vedere al mobilității, proteza dentară poate fi:
  • Proteză dentară mobilă
  • Proteză dentară fixă
  • Proteză dentară mobilizabilă
Pentru a vă programa la stomatolog, apelați la numărul +37379037976.
Beneficiile protezelor dentare sunt numeroase, incluzând îmbunătățirea pronunției cuvintelor, a procesului de masticație și, evident, a încrederii in sine. Aceste lucrări pot preveni, de asemenea, lăsarea timpurie a feței, protejând eventualii dinți naturali rămași (in cazul protezelor parțiale). Acest tip de lucrări proteice sunt realizate in laboratoare dentare specializate, personalizate în funcție de cavitatea bucală a fiecărui pacient, astfel încât sa fie confortabile si sa corespundă funcțional si vizual cu eventualii dinții existenți (in cazul protezelor parțiale).
Protezele dentare parțiale și totale

Proteza dentară parțială

Proteza dentară parțială este utilizată atunci când încă mai exista dinti naturali sanatosi in cavitatea bucala. De obicei, aceste lucrari proteice sunt fixate in jurul dinților naturali ai pacientului cu ajutorul unor sisteme speciale care imită culoarea dintilor existenți.

Proteza dentară totală

Proteza dentară totală este utilizată atunci când toti dinții naturali (la maxilar si/sau mandibulă) au fost pierduți ca urmare a unor accidente, infecții, leziuni, a paradontozei sau a altor afecțiuni medicale. Dinții artificiali sunt atașați de o placă numita “baza protezei”, care este fixată apoi pe gingii. De regulă, baza protezei și sistemul de prindere a lucrării sunt realizate din metal sau acril și nu sunt vizibile, având o culoare similară sau chiar identică cu cea a gingiilor pacientului. Pentru menținerea lucrărilor într-o poziție optimă, se utilizează frecvent un adeziv special, la anumite modele fără a fi nevoie de susținere pe cerul gurii.

Programare online
Pentru o programare în clinica Orcadent puteți apela +37379037976 sau vă programați online - lăsați un numele și un număr de contact.
Proteza dentară mobilă

Proteza dentară mobila este deja binecunoscutul model tradițional de proteză dentară, întâlnit în popor sub denumirea de “placă dentară” sau modelul de proteză elastica modernă. Beneficiul major al protezelor mobile este faptul că pot fi igienizate cu mare ușurință. Marele dezavantaj, însă, il reprezintă faptul că acestea se pot mișca sau aluneca, motiv pentru care nu este recomandat consumul alimentelor crocante și/sau lipicioase. Totuși, adezivul special pentru proteze poate să mențină acest tip de lucrare în poziția optimă, iar susținerea se poate realiza cu sau fără cerul gurii.

Un alt dezavantaj major al protezelor mobile, fie că sunt parțiale sau totale, este faptul că acestea provoacă resorbția (topirea) osului maxilar.

Protezele dentare mobile moderne durează, de regula, până la circa 5 ani, perioada dupa care se recomandă înlocuirea.

Proteza dentară mobilă
Proteza dentară fixă pe implanturi

O proteză dentară fixă pe implanturi este complet ancorată și susținută de implanturi dentare, putând fi decimentată sau deșurubată doar de medicul specialist pentru igienizarea periodică.

Pe lângă faptul că permit înlocuirea tuturor dinților dintr-o arcadă dentară, implanturile dentare ajută la prevenirea pierderilor osoase care se produc odată cu pierderea dinților. Când nu există dinți, mandibula nu are niciun rol funcțional, ceea ce duce la deteriorarea acesteia. Aceasta contracție a maxilarului are consecințe estetice (provocând un aspect îmbătrânit), în special atunci când lipsesc toți dinții. Odată cu utilizarea protezelor înșurubate pe implant, osul este stimulat, păstrând suportul facial.

O proteză fixă susținută de implant poate înlocui atât dinții, cât si țesutul gingiilor. Arată și acționează ca dinții naturali. Proteza rămâne în siguranță chiar și atunci când mesteci și vorbești, fiind cimentată sau înșurubată pe implanturi. În plus, aceasta nu permite mișcarea și deplasarea dinților naturali opuși, protejând mușcătura și articulația maxilarului.

De obicei, 4 implanturi la mandibulă (All-on-4 – proteză fixă cu 4 implanturi) și 6 implanturi la maxilar (All-on-6 – proteză fixă cu 6 implanturi) sunt suficiente pentru a oferi susținere acestui tip de proteză fixă. Planul de tratament final și determinarea exactă a numărului de implanturi dentare necesare susținerii acestei proteze totale fixe se bazează pe factorii biomecanici specifici fiecărei persoane. În urma unei investigații cu ajutorul Computerului Tomograf, se stabilesc calitatea și cantitatea osului, apoi se iau in considerare starea arcadei opuse (dacă exista dinți sau este edentată), forțele masticatorii generate si limitările anatomice.

O proteză dentară fixă pe implanturi presupune realizarea unor amprente inițiale și post-operatorii. Lucrările dentare sunt apoi ajustate pentru a obține susținere adecvată pentru buze, o mușcătură corectă și un aspect estetic satisfăcător.

Care sunt componentele protezelor dentare fixe pe implanturi?
  • Implanturi (de obicei 4 pentru mandibulă si 6 pentru maxilar), care sunt fabricate din titan, sunt plasate în arcada superioară sau inferioară pentru a înlocui rădăcinile unora dintre dinții lipsa.
  • Bonturile protetice, realizate din titan, sunt fixate pe implant cu un șurub. Aceasta parte conectează implanturile de proteză.
  • Proteza dentară provizorie (intermediara) este realizata dintr-un material plastic estetic (rașină acrilică) și se înșurubează în bonturi.
  • Pentru proteza definitivă există diverse materiale disponibile. Dar, la fel ca cea provizorie, proteza definitivă se înșurubează pe implanturi. Dinții protetici finali trebuie proiectați înainte de începerea tratamentului, deoarece diferitele opțiuni au cerințe diferite pentru estetica adecvată, funcția, spațiul planificat pentru proteza si numărul de implanturi care susțin proteza.
Programare online
Pentru o programare în clinica Orcadent puteți apela +37379037976 sau vă programați online - lăsați un numele și un număr de contact.
Serviciile clinicii stomatologice Orcadent

Complexul de servicii stomatologice - detartraj, periaj și detartraj airflow pentru prevenirea parodontitei și riscul dezvoltării rapide a cariilor dentare.

Dacă aveți dureri la nivel local, sensibilitate dentară la rece/fierbinte, respirație urât mirositoare, gust neplăcut sau pete de culoarea maro-neagră pe dinți.

În cazul durerilor extinse către ureche, maxilar sau gât, apărute în timpul masticației, ori la atingerea dintelui. Umflarea gingiei sau chiar a feței în zona respectivă.
Proteze pe implanturi, pe dinți naturali - cu ajutorul croșetelor, sistemelor speciale de prindere: tip culise, capse, telescopate, punte dentară. Sau proteze pe arcada edentată.
Cea mai modernă și de succes metodă de restaurare a dinților pierduți. Un implant dentar poate avea o durată de viață de 10-20 de ani, sau chiar mai mult, în dependentă de locul implantului.
Dacă aveți pe dinţi tartru, pete de cafea, ceai sau tutun - acest lucru poate fi corectat prin curățarea profesională a dinților cu albirea lor ulterioară, fără nici o daună pentru smalț.
Regenerare a țesuturilor cu plasmă din sângele pacientului în cazul gingivitei, parodontitei cronice/localizată, alveolitei postextracționale, periimplantitei.
Clinica Orcadent are acces comod din sectorul Centru, Telecentru și Botanica, adresa clinicii str. N. Testemițanu 3/9, pentru a vedea schema amplasării, treceți pe link.

© Orcadent.md, fondată în anul 2020

Creare site Tmocno.com

Program de lucru

  • Luni - Vineri de la 9:00 până la 19:00
  • Sâmbătă 9:00-13:00, doar cu programare
  • Duminica zi liberă
  • Chișinău, str. N. Testemițanu 3/9, oficiu 73

Contacte