Tratament de canal
În cazul în care aveți dureri nocturne, un dinte cu o carie mare care se extinde pana la nerv, pulpa dintelui este inflamata datorită unor carii, infecții, traumatisme atunci aveți nevoie de tratament de canal.

Tratament de canal la Orcadent

În clinica stomatologică Orcadent tratamentul de canal se execută sub anestezie locală, fără dureri. De obicei tratamentul de canal se efectuează dintr-o vizită la stomatolog, în cazuri extreme când anestezia locală nu ajută - tratamentul se efectuează în două vizite. Pentru a vă programa la stomatolog, apelați la numărul +37379037976.

Tratamentul de canal este necesar atunci când :

  • caria dentară pătrunde adânc în dinte pana la nivelul camerei pulpare (locul unde se afla nervul)
  • dacă, în timp ce caria dentară este tratată, se deschide accidental camera pulpară
  • dintele suferă o fractură cu implicarea camerei pulpare
  • în scop protetic, atunci când se dorește a se realiza o coroana dentară

Simptomele care sugerează posibilitatea unui tratament de canal sunt următoarele:

  • sensibilitate crescută la cald sau rece pe un anumit dinte
  • durere acută, durere nocturnă
  • pigmentarea dintelui intr-o nuanta cenusie
  • prezența unei umflături pe gingie în dreptul unui dinte

Cu toate acestea, sunt situații care nu prezintă nici un fel de simptomatologie în acel moment și care pot fi depistate doar de către medicul stomatolog în urma unui examen clinic si a unei radiografii.

În ce constă tratamentul canalului?

Tratamentul de canal se desfăşoară în mai multe etape:

  • În primul rând, se creează accesul prin spatele dintelui, dacă este dinte frontal, sau prin coroană, dacă este molar/premolar.
  • După îndepărtarea pulpei afectate (pulpectomie), camera pulpară şi canalele radiculare sunt curăţate, lărgite şi dezinfectate în vederea obturaţiei.
  • Dacă intervenţia necesită mai multe vizite, se inserează o obturaţie temporară în deschiderea coronară pentru a proteja dintele.
  • Obturaţia temporară este apoi îndepărtată, efectuându-se obturaţia permanentă a camerei pulpare şi canalului radicular. În fiecare canal se introduce un material cauciucat numit gutapercă şi se sigilează prin cimentare. În unele cazuri, în canal se inserează un pivot din metal sau fibră de sticlă, pentru susţinerea structurii.
  • Ultima etapă constă în reconstrucţia coronară a dintelui, pentru remodelare şi aspect estetic. Dacă distrugerea dintelui este avansată, va fi necesară inserarea unui pivot pentru reconstrucţie, înainte de montarea coroanei.

Cât timp rezistă un dinte restaurat?

Dinţii trataţi şi restauraţi pot rezista o viaţă, cu îngrijirea adecvată. Deoarece cariile dentare recidivează pe dinţii trataţi, o igienă orală bună şi controalele dentare de rutină pot preveni evoluţia nefavorabilă.

Nemaiexistând pulpa dentară, dinţii cu tratament de canal radicular devin fragili şi sunt mai expuşi riscului de fractură. De aceea, după tratamentul canalului radicular, este absolut necesară o reconstrucţie coronară sau obturaţie.

Pentru evaluarea reuşitei tratamentului de canal radicular, cea mai sigură metodă este comparaţia radiografiilor obţinute înainte şi după tratament. Aceasta va releva dacă distrugerea osului continuă sau dacă are loc regenerarea țesutului osos.

Programare online
Pentru o programare în clinica Orcadent puteți apela +37379037976 sau vă programați online - lăsați un numele și un număr de contact.
Serviciile clinicii stomatologice Orcadent

Complexul de servicii stomatologice - detartraj, periaj și detartraj airflow pentru prevenirea parodontitei și riscul dezvoltării rapide a cariilor dentare.

Dacă aveți dureri la nivel local, sensibilitate dentară la rece/fierbinte, respirație urât mirositoare, gust neplăcut sau pete de culoarea maro-neagră pe dinți.

În cazul durerilor extinse către ureche, maxilar sau gât, apărute în timpul masticației, ori la atingerea dintelui. Umflarea gingiei sau chiar a feței în zona respectivă.
Proteze pe implanturi, pe dinți naturali - cu ajutorul croșetelor, sistemelor speciale de prindere: tip culise, capse, telescopate, punte dentară. Sau proteze pe arcada edentată.
Cea mai modernă și de succes metodă de restaurare a dinților pierduți. Un implant dentar poate avea o durată de viață de 10-20 de ani, sau chiar mai mult, în dependentă de locul implantului.
Dacă aveți pe dinţi tartru, pete de cafea, ceai sau tutun - acest lucru poate fi corectat prin curățarea profesională a dinților cu albirea lor ulterioară, fără nici o daună pentru smalț.
Regenerare a țesuturilor cu plasmă din sângele pacientului în cazul gingivitei, parodontitei cronice/localizată, alveolitei postextracționale, periimplantitei.
Clinica Orcadent are acces comod din sectorul Centru, Telecentru și Botanica, adresa clinicii str. N. Testemițanu 3/9, pentru a vedea schema amplasării, treceți pe link.

© Orcadent.md, fondată în anul 2020

Creare site Tmocno.com

Program de lucru

  • Luni - Vineri de la 9:00 până la 19:00
  • Sâmbătă 9:00-13:00, doar cu programare
  • Duminica zi liberă
  • Chișinău, str. N. Testemițanu 3/9, oficiu 73

Contacte