Profilaxia dinților - detartraj, periaj și AirFlow
Dacă sunteți o persoană responsabilă și aveți grijă de dinți, până apare necesitatea tratării cariei sau tratare de canal, atunci faceți profilaxia dinților regulat la stomatolog și respectați igiena orală.

Servicii de profilaxie în Orcadent

Principalele metode de profilaxie a dinților la stomatolog sunt - detartrajul (curățirea dinților de piatră cu ultrasunet) și apoi periajul dinților. Pentru a vă programa la servicii de profilaxie, apelați pe numărul +37379037976 și faceți o programare la clinica stomatologică Orcadent.

Detartrajul dentar este o procedură prin care medicul dentist va îndepărta cantitatea de tartru aflată pe suprafețele dentare și interdentare. Acest procedeu este unul lipsit de durere și obligatoriu pentru menținerea unei igiene orale corespunzătoare. Detartrajul efectuat în mod corect este un tip de procedură non-invazivă care nu afectează deloc structura dentară.

In ce consta detartrajul dentar cu ultrasunete?

Pentru procedura de detartraj medicul va utiliza un aparat care funcționează pe baza ultrasunetelor care vor disloca depozitele de tartru. Astfel dinții vor fi eliberați de sub depunerile nocive care afectează în timp dinții ducând la o mobilitate ridicată. Aparatul de detartraj este însoțit în permanență de un jet de apă ceea ce inseamna că va preveni supraîncălzirea și astfel lezarea acelor structuri care sunt sănătoase.

Care sunt beneficiile detartrajului dentar profesional?

Detartrajul dentar profesional vine cu o serie de beneficii asupra sănătății cavității bucale.
 • Previne afecțiunile gingivale
  Gingia poate fi afectată ușor de depunerile de tartru care pot pătrunde între dinți și gingie. Gingia se inflamează și începe să sângereze, în timp ce dinții rămân descoperiți ducând în timp la pierderea lor.
 • Ajută la menținerea sănătății generale
  O cavitate bucală sănătoasă influențează restul organismului. De aceea, eliminarea tartrului oferă echilibru sănătății inimii, putând controla și afecțiuni precum cancerul sau diabetul. Bacteriile care ajung în cavitatea bucală pot pătrunde în vasele de sânge de unde vor fi transportate către inimă și alte organe.
 • Oferă o respirație proaspătă
  Prin îndepărtarea tartrului și eliminarea plăcii bacteriene alături de resturi alimentare, se scapă de mirosul neplăcut al respirației. Alături de o igienă orală corespunzătoare, pacientul va avea o respirație proaspătă și dinți sănătoși.
 • Se economisesc sume mari de bani
  Îndepărtarea depozitului de tartru atunci când se depune se previn boli dentare mai grave care costă mult mai mult. Vizitele regulate la dentist pentru igienizare te vor ajuta să nu ajungi să ai nevoie de proceduri dureroase și complicate.
 • Se îmbunătățește aspectul dinților
  Dinții sănătoși vor fi întotdeauna frumoși. Un aspect plăcut al zâmbetului ajută de asemenea la creșterea încrederii în sine. Tartrul are abilitatea de a provoca pete galbene pe dinți sau în cele mai grave cazuri, petele devin maronii. Odată eliminat acestea vor dispărea, iar dinții vor arăta albi și strălucitori.

Care sunt etapele realizării detartrajului dentar?

În linii mari detartrajul include îndepărtarea depunerilor de tartru de pe dinții pacientului prin intermediul aparatului pe bază de ultrasunete în același timp în care un jet de apă va preveni încălzirea dinților și lezarea acestora. Cele mai multe clinici includ procedura de detartraj în procesul de igienizare dentară care mai include utilizarea airflow-ului pentru a îndepărta petele și placa bacteriană de pe suprafețele greu accesibile unui aparat de detartraj clasic. Apoi se vor lustrui și peria suprafețele dentare pentru ca la final să se aplice o substanță care sa protejeze dinții și gingiile de agresorii bacterieni.

Cum se realizeaza corect detartrajul dentar

Detartrajul include mai multe etape. După îndepărtarea tartrului de pe suprafața danturii, se va utiliza airflow-ul pentru a îndepărta petele și placa bacteriană. Apoi se va efectua lustruirea și un periaj profesional pentru ca la final dinții și gingiile să fie protejați de agenți bacterieni prin aplicarea unei substanțe protectoare. Atunci când chiuretajul clasic cu ultrasunete nu dă cele mai bune rezultate, medicul dentist poate apela la chiuretarea manuală a acelor depozite de tartru care sunt inaccesibile aparatului.

Ce este air flow-ul dentar?

Air Flow-ul dentar este de obicei realizat prin intermediul unui instrument special care are un design conceput special pentru a curăța în profunzime cele mai greu accesibile locuri din cavitatea bucală. Resturile alimentare pot ajunge în locuri unde simplul periaj realizat acasă nu are efect de curățare. Se vor folosi particule de bicarbonat și apă fiind o procedură eficientă și indicată mai ales persoanelor care vor să aibă un aspect estetic îmbunătățit.

Programare online
Pentru o programare în clinica Orcadent puteți apela +37379037976 sau vă programați online - lăsați un numele și un număr de contact.
Serviciile clinicii stomatologice Orcadent

Complexul de servicii stomatologice - detartraj, periaj și detartraj airflow pentru prevenirea parodontitei și riscul dezvoltării rapide a cariilor dentare.

Dacă aveți dureri la nivel local, sensibilitate dentară la rece/fierbinte, respirație urât mirositoare, gust neplăcut sau pete de culoarea maro-neagră pe dinți.

În cazul durerilor extinse către ureche, maxilar sau gât, apărute în timpul masticației, ori la atingerea dintelui. Umflarea gingiei sau chiar a feței în zona respectivă.
Proteze pe implanturi, pe dinți naturali - cu ajutorul croșetelor, sistemelor speciale de prindere: tip culise, capse, telescopate, punte dentară. Sau proteze pe arcada edentată.
Cea mai modernă și de succes metodă de restaurare a dinților pierduți. Un implant dentar poate avea o durată de viață de 10-20 de ani, sau chiar mai mult, în dependentă de locul implantului.
Dacă aveți pe dinţi tartru, pete de cafea, ceai sau tutun - acest lucru poate fi corectat prin curățarea profesională a dinților cu albirea lor ulterioară, fără nici o daună pentru smalț.
Regenerare a țesuturilor cu plasmă din sângele pacientului în cazul gingivitei, parodontitei cronice/localizată, alveolitei postextracționale, periimplantitei.
Clinica Orcadent are acces comod din sectorul Centru, Telecentru și Botanica, adresa clinicii str. N. Testemițanu 3/9, pentru a vedea schema amplasării, treceți pe link.

© Orcadent.md, fondată în anul 2020

Creare site Tmocno.com

Program de lucru

 • Luni - Vineri de la 9:00 până la 19:00
 • Sâmbătă 9:00-13:00, doar cu programare
 • Duminica zi liberă
 • Chișinău, str. N. Testemițanu 3/9, oficiu 73

Contacte